my teacher once said “zaman sekolah ni lah zaman yang paling seronok sekali”

masa tu aku pertikaikanlah jugak apa dia kata..
sebab aku sendiri tak rasa seronok,
bosan adalah
bosan ngadap buku2 tiap2 hari, MySpace
masa tuh aku nak je masa tik tok cepat2,
sebab aku nak cepat kerja,
dapat duet,

tu pendapat aku masa ‘muda’ dulu lah..

then masuk UTM,
aku pon nak cepat2 habis,
nak kerja,
nak duet,
tu je la yang aku pikir ek?
duet3!!
heh!

and sekarang,
aku dah habis study,
sedang bekerja,

at first,
yes,i had fun bekerja!
lagi2 first month dapat first gaji,
woohoooo~
sakan aku,
sampai duet belum cukup bulan,
dah ‘lesap’!
ekekeke..

then..
nak masuk ke bulan kedua..
aku dah mula rasa kurang seronok..
tak joy macam dulu..
aku mula rewind balik masa ‘zaman2’ sekolah dulu..
gelak ketawa ngan member2..
keluar pi CC pas abes school period..
syyyhh..ni mak tak taw..
MySpace

then rewind pulak masa kat UTM..
pi karok..
pi outing jalan2 danga..
pi tengok wayang..
berseronok gosipping dalam bilik..
menjerit sakan bila watched horror movie dalam gelap ramai2..

owhhhh~
aku rindu saat2 tuh semua!!!
sumpah aku rindu..
MySpace

kalaulah aku boleh putarkan balik masa..
mustahil!

3 thoughts on “kerja dan belajar,belajar dan kerja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

kahwin lagi??

Mon Jul 12 , 2010
oh,baru hari ni aku baru nak update pasal gi kenduri kahwin member aku hari ahad lepas ke? *sekali napas*adeyyyhh..hehe..sori la..tarak sempat..(citt..mcm ramai je nunggu kau […]