aku lepak ngan family tadi sambil tengok siaran tv3 Bersamamu.
siaran kali ni pasal masyarakat kurang upaya yang training kat St.Nicholas Home.

apa yang aku nak cakap bitau kat sini is aku tabik ngan mereka2 ni,
kenapa?
sebab mereka nak belajar untuk berdikari.
tanpa mengharap bantuan orang lain.
yang sekarang ni, boleh aku tengok pada masyarakat yang sempurna fizikalnya, malas nak berdikari.
mengharap bantuan orang lain. banyak bagi alasan daripada berusaha sendiri.
aku dah beberapa kali faced orang2 macam ni. heh~
tak terasa malu ke mereka2 yang sempurna fizikalnya ni dengan OKU ea? hmmm..MySpace

gambar copy dr Mr.Google.

2 thoughts on “mereka boleh, kenapa kita tidak?

  1. itu laa pasal
    sedangkan mereka yg cukup segalenye pun still malas n harap kat org len
    cukup fizikal cukup mental cukup wit lau tak pndai gune otak memg susah…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

oh?! aku menang?!

Fri Oct 29 , 2010
salam readers:: pada satu malam yang gelap pelita gelita..(mestilah malam tu gelap der! =.=’ )aku bukak laling aku ni. usha2 shoutbox a.k.a chotchat aku,baca2 jeritan […]