::salam readers::


Tentunya aku dapat baca perkara2 as tajuk diatas dari dalam pecepuk facebook.
Aku menarik tertarik dengan beberapa perkara as stated tu.
Sebab?
Kaurang bacalah dulu! (nak aku guna scroll2 bawah tak? bhahaha!) ;p



Caution: Wahai lelaki, sila pasang air-cond (nak yang air-cond aje!), takut2 anda PANAS nanti. ;p



1.Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta kepadanya. Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.


2. Jika kamu berpakaian cantik, dia fikir kamu sedang cuba untuk menggodanya. Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.


3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu keras kepala. Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu tak ada IQ tinggi.


4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan jatuh air muka. Jika dia yang lebih pintar, dia bilang hebat.


5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkanmu bermati-matian. Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu.


6. Jika kamu beritahu dia masalahmu, dia kata kamu menyusahkan. Jika tidak, dia tuduh kamu tidak mempercayainya. .


7. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang pengasuh . Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.


8. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai. Jika dia yang ingkari janjinya, dia melakukannya kerana terpaksa.


9. Jika kamu menyakitinya, kamu sangat kejam. Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukaruntuk dijaga hati.


10. Jika mereka yg bernama lelaki membaca ini, mereka pasti bersumpah semua ini tidak benar…….






Ulasan aku pulak:


No.1– Aku pernah kena. Aku layan dia baik punya cilok. Aku mesej2 dia utk beritahu perkara2 yang penting samada tentang assignments yg kena buat togeder-geder or else. Tup2, dia ngadu kat one of our friends yg bunyinya macam aku nak getek2 ngan dia, sukakan dia. OUH! PELIZZZ yow! i am NOT that kind of girl! Terus aku malas nak layan lagi. Lantak kau sana. Susah kalau layan orang suka PERAH SANTAN macam kau. =.=’ 


No.2- Ni aku tak tau. Tapi ada member lelaki aku tak berapa berkenan perempuan yang dress up nya over sangat. Simple sudah.. SIMPLE ITU MENAWAN. 😉


No.3 dan 4- No comment. ;D


No.5- Ni TIBA2 teringat pasal ex-special-boyafren aku. Masa nak dapatkan aku, gunung sanggup dipanjat, sungai sanggup direntas, and what-so-ever lah kau sanggup buat (kau ingat senang hape aku nak bagi hati aku kat kau masa tu?advise dari masing2 aku tanya tahu?). Bila dah dapat, haih..no comment. (lebih berhati2 sekarang)


No.6, 7, 8, 9- No comment.


No.10- “Sumpah yang..abang tak tipu..” (macam pernahku dengar quote ni, tapi di mane ye?) heh.






p/s: masing punya karektor masing2, mungkin kaurang tak termasuk dalam bukti2 kat atas. so, peace yow! ^^v

25 thoughts on “10 PERKARA BUKTI LELAKI ITU RUMIT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

A TAG from Mr. Man Yusoef

Thu Dec 2 , 2010
:salam readers:: Saat ni aku nak layan jap Encik Man punya tag! Terima kasih lah ye menge’tag’ blog ni. Memang takde idea nak update ni. Even […]