::salam readers::

Soalan2 yang cik kiah cik tipah selalu tanya start dari baby sampai muka dah berkedut macam crumple shawl. Ni soalan umum je kot. tapi ada gak certain2 soalan yang kena kat aku.hi.

Masa Baby:
“bila nak mula merangkak ni?”
“bila nak bercakapnya?”
“bila nak berjalan?”
(of course lah ni bukan baby yang jawab dey~)

Kanak2:
“ang periksa nombor berapa?”
“UPSR dapat berapa A?”

Awal remaja:
“PMR dapat apa?”
“nak masuk aliran apa?”
“SPM dapat berapa?”
“nak sambung mana lepas ni?”

Pertengahan dan agak2 nak masuk akhir remaja:
“bila nak habis stadi kat ipt tu?”
“dah ada boyafren belum?”
“bila nak kahwin?”
“dah ada calon belum?”
“calonnya orang mana?”
“calonnya kerja apa?”

Kahwin doh:
“bila nak ada anak?”

Dapat anak doh:
“bila nak tambah anak lagi?”

Dapat anak doh:
“taknak tambah anak lagi ke?”

Anak2 dah besar kembang:
“bila nak bercucu?”

Dah bercucu sorang:
“bila nak bercucu lagi?”

Dah berbilion cucues (kena tambah ‘es’ sebab ramai.haha)
“bila nak ………………………….?”
sila isi sendiri ikut cintarasa-sayang kaurang lah.

dari google.
agak2 ni ke soalan terakhir tu?

and sekarang aku sedang ditembak dengan soalan2 yang kaurang sendiri boleh tau kot. haha.

30 thoughts on “Soalan Famous Amos.

  1. soalan terakhir tu "bila nak [membersihkan kubur]" kan ?

    ahahahaha…

    aku rasa ko mesti kene soalan yang nak masuk akhir remaja tu..sape la yang tanya 'dah ada boyafren' tu..lawok tul..

  2. @pipoq, ahahaha~pandainyee..cucu sapaaa lah ni..even ayat macam tersurat n tersirat, heh heh~

    lawok ke dok, tapi mmg ada ye. itu realiti, siapa yg tanya? haha~ relatives of course~ heh~

  3. hahaha! memang betol la sangattttttttt.masalahnye kan.bile kena tye bile nak kawen tu.kalo bf pun takdak lagi tu yang bengkek je~hahahaah

  4. @Tun Teja,hehehe..tu pasal ada soalan dah ada boyafren belom?tp kalau dah terus lompat bile nak kawen tuu..jawab je "beruk belakang rumah tu belom bersedia nak kawen ngan sy.."
    ekekekeke
    ;p

  5. soalan yg same macam saye kowt!?tehehhe….
    bil dijawab, disambut pula dgn jwpn " da akhir tahun pulak dah niiiii…"..
    kuikuikui…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Rahma Azhari nak goda Safee Sali??

Fri Dec 31 , 2010
::salam readers:: JAKARTA – Bintang sinetron dan model Indonesia, Rahma Azhari sekali lagi mencetuskan kontroversi apabila dia mengakui terpikat dengan penyerang skuad bola sepak Malaysia […]

You May Like