::salam readers::

Wah! wah! Ayu Raudhah dan Zaquan Adha dah nikoh! tahniah ler..
Hmmm..lately aku perasan ramai gak lah yang pilih teman hidup yang perempuannya lebih tua dari yang lelaki.
Contoh lain, biras si Ayu Raudhah ni, Rita Rudaini. Tapi tak tahu lah status Rita dan suaminya ni apa sekarang.
Next, bekas isteri Akhil Hayy (betul ke aku eja?gasak lah).
Next, Rosnah Mat Aris.
Next, abang sepupu aku,
Next, makcik saudara aku,
Next, aku.
Eh! tak tak.
MySpace

Yelah, kalau dah jodoh namanya kan..tetap lah akan dijodohkan, walau dia lebih tua atau dia lebih muda.
Mak dan arwah abah dulu pon beza 11 tahun. Tapi arwah lebih tua lah.

Kawan aku pernah tanya dulu, lebih kurang ayatnya gini:
“Kau kalau dapat lelaki lebih muda dari kau, kau nak tak”

Aku jawab lebih kurang gini:
“Kalau dah jodoh..tapi kalau boleh taknak lah..”
MySpace

Kenapa ye taknak?
Entah.
Aku rasa macam janggal.
Sebab?
Si lelaki lebih muda, tapi kau akan KENA panggil ‘ABANG’
tak ke janggal?  agak janggal kot, sebab dalam mind aku dah di set kan yang dia ni muda.
memang ini sebab utama aku. ‘JANGGAL’.

Lagi, selalunya lelaki muda ni kurang matang.
Tak semua.
Certain.
Aku ulang, CERTAIN sahaja. (kalau tak ulang, nanti ada bantahan beramai-ramai bakar blog aku,haha)
Ada jugak yang tua tapi tak matang what.

Lagi, diri terasa lebih tua lah kalau dapat lelaki muda ni.
MySpace

Ok,entri pendek. Nak tidur. Esok kena kerah pi pasar. T.T

p/s: agak addict membaca posts dan comments kat Sahabat Blogger. Aduh! tolong!!

14 thoughts on “Ayu Raudhah dan Zaquan Adha.

  1. apa nak susah..kalo ko kawen ngan lelaki yang lebih muda, ko panggil la dia 'adik'..hahahaha…

    adoii…tak tahan aku nak gelak…

    bukak balik buku sejarah Islam, Nabi SAW pun berkahwin dengan wanita yang lebih berusia apa..yang penting keserasian bersama..jangan nanti ko pegi kawin dengan budak sekolah sudah la..ahahhaa

  2. pipoq,

    LOL~
    Nabi SAW der..hamba Allah yang sempurna..dan tu jodoh baginda..
    ni aku cite pasal aku der..hamba Allah yang tak sempurna..and tak mustahil mungkin jodoh aku yg muda kot..tapi entri ni mindset aku skang..
    LOL~
    ahahaha~
    *ok stop ketawa!*
    ahahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Pendek dan Panjang

Sat Jan 22 , 2011
::salam readers:: Aku pendek.So what?Ekau jeles? Best jadi seorang yang pendek: 1- “mana satu kakak, mana satu adik ni?” sambil jari telunjuk bermain-main ke arah […]