::salam readers::

Ada pernah baca blogger lain buat entri ni tak? atau, ada pernah baca web lain bagi tips ni tak?
Selalu aku baca atau terbaca atau membaca atau dibaca *ok.stop!* tentang cara-cara mengayat awek atau cara-cara nak ajak awek dating atau paling baik, tips nak rampas tunangMySpace MySpace

Pernah tak kaurang (yang perempuan lah~) diajak untuk ‘berkapel’? (perkataan budak bawah umur) Atau ada mat salih hensem nak kat kaurang? (mamat yang tak bersunat jugak kau suka ea?),  bila dah ramai2 admire and nak kat kau (bajet kau hot ea?), kau pening lalat nak pilih, so kau nak tolak pinangan dia as your lover. *berlilit-lilit ayat!*
So, hari ni aku nak bagi tips tentang cara-cara menolak pelawaan si jejaka untuk berkasih:MySpace

1- Senyum dan kata, “saya dah berpunya lah, sorry..” padahal kau single available triangle lagi.

2- Senyum dan kata, “saya belum bersedia nak bercinta”. padahal kau dah lama bersedia and tahap keterujaan nak bercinta dah berada pada tahap tertinggi.

3- Senyum dan kata, “parents tak bagi bercinta buat masa sekarang..” padahal parents lagi dok tanya dah ada boyafren belum.

4- Senyum dan kata, “saya lebih selesa jadi kawan awak je..” padahal jadi kawan pon tak selesa.

5- Senyum dan kata, “awak terlalu baik untuk saya” padahal laki tu jahat macam pakcik sethon! MySpace

6- Kalau dia mesej, buat-buat tak baca.

7- Kalau dia call, buat-buat tak dengar.

8- Kalau jumpa, buat-buat tak terjumpa.

9- Buat muka sedih dan kata, “saya ada penyakit berjangkit, awak nak ke..?”.  MySpace bhahaha!

10- Geleng-geleng jari telunjuk, buat muka cun giler dan mula berkata, “awak? awak nak kat saya? huh! u are totally not my cup of tea!” lalu kau berlalu pergi.  Perggghhh! giler berani! Kang tak pasal-pasal kena minyak senyonyong *betul ke ejaan?* kang!MySpace

Ok, tu jelah. Kalau kaurang ada lagi, sila tambah, jangan segan jangan malu, buat macam blog sendiri. heh heh!

Oh! btw, harap tips ni berguna untuk gegels yang tak tahu macam mana nak tolak ‘pinangan’ lelaki yang suka kat u olls tu.. *mode gedik-gedik*
hehehee~
;p

comel giler!
XD

40 thoughts on “Cara-cara Menolak Pelawaan Si Jejaka Untuk Berkasih

  1. how will u handle if thing turns out that the guy u like, admire, love or etc turns down u?

  2. apesal ko kasik tips ni kat kawasan umum macam ni ?

    kalo makhluk lelaki baca, diorang dah tau la tips korang pompuan nak menolak ajakan berkapel tu..

    hahaha

  3. sy pernah dpt mesej drp pompuan tak dikenali..
    dia ckp nak berkenalan..
    sy malas layan, trus ckp sy dh kawen dan ada anak..
    xde masa nak mesej2.. haha…

  4. Solihin Zubir,

    ahahaha..apasal tak terus cakap sy dah bercucu..?
    eheheee..
    sy pon penah kena mcm tu, tp tak balas lgsg sebab entah sapeee ntah..takut2 kalau2 member2 buat prank..
    ;p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Ayu Raudhah dan Zaquan Adha.

Fri Jan 21 , 2011
::salam readers:: Wah! wah! Ayu Raudhah dan Zaquan Adha dah nikoh! tahniah ler..Hmmm..lately aku perasan ramai gak lah yang pilih teman hidup yang perempuannya lebih […]