::salam readers::

Maaf sebab dah berapa hari tak update. Hanya approved komen dan mengomen pada beberapa blog sahaja. BW pon hanya sekejap. SORRY dear pengomen tegar dan silent readers blog aku sekalian. *perghhhh! bajet ramai ternanti-nanti kau update! takpe..sekali-sekali bajet 2011..buahaha* Atas sebab kesibukan kerja yang melanda lately. Yeah..alasan cliche kata kau.. =.=’
Plus, kalau nak update pon, TIBA-TIBA kekeringan, ketandusan, ketiadaan, kebantutan idea. *maybe ini alasan utama kot? heh!*

Btw, lepas kaurang dah puas bermain lidah dalam entri ni, *puas bermain lidah?!! eh?!MySpaceaku nak cerita/bermain pulak tentang/dengan : ‘JATUH’. *oh! maafkan aku dengan ayat yang simpang siur,demmm*

Kaurang pernah jatuh? Tak kiralah dalam kategori apa sekalipun. Jatuh Hati/Jatuh Cinta*bukan sama ke??=.=’*/Jatuh Tangga/ Jatuh Bukit/ Jatuh Pengsan/Jatuh Bangunan?

So, dalam entri ni aku nak cerita tentang pengalaman ‘JATUH’ aku. Tak berminat nak tau? Takpe..aku tak femes untuk kau berminat ambil tahu halnya.. hik hik ^^

1– Jatuh Cinta.

(Kenapa point ni mesti jadi yang pertama? Weh jari-jemari! kau saja kan?! Aku patah-patahkan kau nanti! Kau tunggu lah nasib kau lepas aku hapdet nanti!) haha!
Aku agak susah nak jatuh cinta. Maybe disebabkan kemaluan sifat malu aku masih menebal (tapi kurang sikit dah kot, malu pada certain circumstances yang sesuai dimalukan sahaja, tak mahu malu sangat, andartua aku nanti.haha!). Hanya sekadar admire gitu-gitu dalam diam adalah. ramai kot?!*gelak jahat* Actually, once aku dah jatuh cinta, aku akan setia (insyaallah,tapi so far which means, dulu punya cerita, alhamdulillah aku setia habis,) Then, dia buat  taik (muahaha!*gelak jahat*) Dia curang *ececeeceh* Tapi tak tahu lah pulak aku, kalau perempuan tu yang goda dia lebih sangat sampai dia layu tak bernyawa habis or tahap kegatalan dia dah sampai naik ruam-ruam sampai bernanah satu badan. haha!
Masa dapat tau tu, tipulah kalau aku kata aku tak nangis langsung kan. First love kot beb! MySpace
Tapi takpe..aku ok dah, sebab selama kami bercinta, dia baik terhadap aku *optimis habis!haha!*. And bila aku fikir-fikir balik, maybe ada jugak salah aku (tak seromantik habis macam dia kot?haha).. MySpace
Ok, enough lah cerita pasal ni. Aku tahu kaurang bosan. MySpace

Next! next!

2- Jatuh Tangga

Oh! malu! malu!MySpace Kes ni jadi masa aku tahun pertama kat u. Masa tu aku excited gila nak try baju baru. So? apa kaitan dengan jatuh kan? Takpe-takpe..teruskan membaca.
Ok, bila dah excited mulalah niat buruk nak menunjuk kan? Eh! apa kaitan dengan jatuh, kan? Takpe-takpe..teruskan lagi membaca.
Ok, bila dah nak menunjuk tu, mulalah nak berjalan depan orang, kan? eh?! tak paham? haha! ok2,
Time tu lecturer nak bagi test paper yang dah di marked. Lecturer tu naik atas (dalam lecture hall) bagi paper kat setiap students, maknanya students hanya duduk kat tempat masing-masing aje. Time nama aku pulak, aku menggedik turun dengan santunnya nak ambil paper tu, nak menunjuk baju baru kan?! WTHell?! LOL! budak getah mentah sungguh masa tu! ish! tak suka! haha!
AND, masa nak naik ke atas pulak (tempat duduk aku), TIBA-TIBA entah macam mana, kaki aku tersadung kat tangga! ha! hambik kau! niat tak baik, dan kaurang tentulah tahu apa jadi lepas tersadung tu kan? MySpace LOL!

Next! next!

3- Jatuh Bukit

Kes ni jadi kat blok hostel. Masa tu aku nak turun ke tempat parking kereta. Kalau ikut laluan pintas (pintas lah sangat..), jalan yang agak bukit tu paling pintas, takdelah tinggi sangat bukitnya, macam slope sikit. Hm..agak macam tinggi aku, er..tinggi ke? (tinggi aku pon kaurang tak tahu, haha!) Masa aku nak turun tu, aku pakai selipar jamban murah je, nama pon selipar jamban kan.. tang tapaknya paham-paham sendiri sudah. So, tengah syok-syok nak turun tu, sekali dengar bunyi GEDEBUK!, eh? kenapa? laaahh..aku jatuh rupanya..hahaha! Malu woi! member-member aku dok pakat ketawa meroyan sakan. Dah macam orang gila aku tengok. ihik ihik. (peace weh korang-yang-tukang-ketawa-masa-tu!hihi!)

Next! next!

4- Jatuh Pengsan.

Yang ni aku tak pernah rasa. Teringin nak merasa. Macam mana rasanya ye? Anyone? haha!
Tapi actually, aku pernah sebenarnya jatuh pengsan..Tiap-tiap hari ok!
Yelah, pengsan, a.k.a membongkang a.k.a TIDUR! MySpace

5- Jatuh Bangunan

KAU GILA HAPE?!

tambahan:

6- Jatuh Atas Mamat HANDSOME seyyyhhh!! 

Sila baca di sini.
heh heh~
MySpace

Actually kan, aku TERada idea buat entri ni sebab TIBA-TIBA TERingat pasal video ‘model jatuh kat runway’ yang aku tengok 3 tahun lepas. LOL. (3 tahun lepas baru terpikir??!! ye lah beb, gigih nak mencari idea untuk upadate entri sampai kenangan video 3 tahun lepas pon jadi lahhh..haha!)

So, anyone? ada cerita ‘jatuh’ yang nak dikongsi?

50 thoughts on “Jatuh

  1. yang carmen electra jatuh tu memang lawak. pastu ade model jatuh after that. kena pakai sandal je la jalan. tak pyh pakai 6 inch heels. hahahaha..

  2. haahaha,..bab2 jatuh ni mmg lawak la..
    jatuh cinta??..x kot
    jatuh tangga?jatuh bukit tu?kalu diingatkan kembali,,trase lawak giler,.aku duk bace bole tersengih sorang2,,da la pg.,,so tahan gelak..jd sengih je la..hahaha

  3. ooo..bru tau cter sbenar..
    ko nk tyg bju la ek yg smpai jtuh tngga dlm lecture hall???kah3..lwk sioot..
    jatuh bukit???kah6..

  4. ko guling guling tak masa jatuh bukit tu ? ahahaha…

    aku jarang jatuh jatuh ni..kalo terjatuh pun mesti orang tak perasan punya sebab cepat cepat cover..hahaha

  5. TunTeja,

    what??longkang besa x??
    ramai org ke nampak??
    yg nampakk tu ketawa ke buat muka pity??
    n yg paling penting,
    ada mamat hensem tak yg nampak???
    ekekeke
    ;p

  6. Solihin Zubir,

    yeah! betul! nama pon 'jatuh'.. perasaan pon kadang2 pon ada 'jatuh' jugak disebabkan perkataan 'jatuh' ni kan..
    *erk?!paham ke tak ea?*
    hahaha

  7. pipoq,

    at first, aku nak berguling, tp takde feel sebab tak pasang lagu hindustan,
    bhahaha!

    ceh~asyik nak cover, takde cabarn lah mcm tu..hahaha

  8. rndu jgk kt k.long..muahaha..
    rndu kek cekelat..rndu asam pds..rndu msk lemak..rndu aym bkar yg mak ko bt..hehe..
    yg plg pntg rndu nk tgk……

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    rndu nk tgk ko jatuh lg..hik3..

  9. hahaha..cabaran la kalo gitu..jatuh + cover = cabaran terhebat di abad ini..

    kalo takde lagu hindustan tak leh guling guling ye ?

  10. hahah.. jatoh kete buleh2 tgh2 nak kuar kete tu, bley plak kaki tsangkut kat tali kledar kan..
    hahah.. rekaan semata.. ade org pnah kene?.. taktau la. =?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Tersalah or Tersilap?

Thu Feb 3 , 2011
::salam readers:: Pernah kaurang tersalah menggunakan perkataan pada sesuatu ayat? Situasi Pertama: A mencari ruang untuk dia meletakkan beg sekolahnya (diatas lantai) dalam longgokan beg2 […]