::salam readers::


‘Menyenamkan?!’ kau dulu masa SPM, failed BM ke??!!


Baik *gaya shin chan*, cikgu Bahasa Malaysia sekalian alam..maafkan saya..Nak sebat saya? Meh ler sebat saya..
MySpace <– gaya cikgu selepas menyebat (gila kejam) hihi..*peace* *big grin*




Baiklah, sebelum memulakan senaman hari ni, macam biasa, kena warm up dulu.


First, muncungkan mulut dan sebut UUUUUU. (Dalam kiraan 8, then stop)
Then, sengihkan mulut dan sebut EEEEE. (Dalam kiraan 8, then stop. Ala..macam kaurang warm up sebelum jog petang2 tu, kiraan kena ada.)
Kemudian, jelirkan lidah dan sebut errrr..sebut..errr..*jap ea, aku pikir nak sebut apa*
—–
—–
—–
—–
—–
—–
—–
—–
—–
—–
—–


ok, givap. tak boleh sebut apa-apa. haha! sengal!


Last, tarik napas….tahan! jangan lepas! Dah pengsan baru lepas. MySpace






Lepas wamap, pi senam lah! Apa lagi?! aisyooo..tu pon nak kena bitau. =.=’









Aceruloplasminemia

Acetylcholinesterase

Achondrogenesis-hypochondrogenesis

Acrocephalosyndactyly

Adrenoleukodystrophy

Agammaglobulinemia

Cephalothoracic lipodystrophy

Chlorobenzylidenemalononitrile

cholangiopancreatography

Craniopharyngioma

Dacryocystorhinostomy

Dehydroepiandrosterone





















MySpace




MySpace


Amacam? kurus dah lidah kaurang? lol
;p






p/s: Doc, how aa..u plonounce these telms aaa..? Waaa..lu munya lidah aaa..manyak bagus woo! *sambil angkat thumbs* (alah bisa, tegal biasa..ye dak..? *angkat dua-dua kening*)



updated: sorry, aku lupa nak bitau, semua terms diatas adalah Medical Terms.
(kaurang klik je kat terms yang boleh diklik untuk lebih info pasal terms tu)
*bukan rekaan aku, of course*
😉




40 thoughts on “Mari Menyenamkan Lidah Anda

  1. ko ingat doktor2 tu sebut dengan betul ke semua tu..diorang pun main sedap lidah je tau..makhraj tak betul, baris tak betul, asalkan ada bunyik sama sket orang lain mane tau..aku tau la..

  2. pipoq,

    kalau dorang main terjah sebut/makhraj tak betol/baris tak betol/harkat tak betol/bla bla bla,
    paling2 dorang blh sebut dgn skali sebut, kau boleh?
    kalau kau boleh,
    kau TIPUUUU!!
    buwelllkkkk *jelir lidah*

    ahahaha
    ;p

  3. Along Tapa,

    boleh je aku sebut red lorry yellow lorry tu, snang je?
    tak mencabar pon?
    *nada bangga*

    (padahal sebut sebutir2, keh keh keh!)
    ;p

  4. Cikgu Tie,

    hahaha..sampai mcm tu skali ye kak..takut nak menyebut sbb takut tergeliat..hehe..
    ;D

    tQ cikgu! XD
    tp sy rasa entri ni je kot entri senaman lidah..
    hehehe..
    ;D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Jatuh

Fri Jan 28 , 2011
::salam readers:: Maaf sebab dah berapa hari tak update. Hanya approved komen dan mengomen pada beberapa blog sahaja. BW pon hanya sekejap. SORRY dear pengomen […]