::salam readers::

Hari ni budak2 sekolah dah masuk sekolah. Kaurang2 yang still belajar lagi dah pon masuk sem baru.

Sunyi pulak rumah aku ni bila adik2 aku dah  mula start sekolah. Dah takde sesi tarik-tarik rambut. Sesi jerit-menjerit. haha!

Aku tengok Buletin Utama tadi, budak2 yang baru masuk ada yang gembira sebab teruja dan ada jugak yang menangis. Ada yang menangis sampai kena tarik2 lagi. Haha! comel sungguh!

Tapi lain pulak ceritanya dengan adik lelaki aku (adik angkat actually, macam cerita sebelum nini. Takde nya dia nak menangis. Selamber sound cikgunya ada lah.
Masa pakcik aku ambil dia balik dari sekolah, dia cakap:

“Uda, cikgu tak bagi rehat tadi..”

Pakcik aku of course terkejut, cikgu denda dia ke? pakcik aku wonder.

“ha?! kenapa pulak cikgu tak bagi rehat?”

Haha. Boleh dia ngadu tak bagi rehat? Padahal waktu rehat lama lagi.
Ni pulak time dia selamber sound cikgu dia,

“Teacher, lamanya time makan, saya dah lapar ni”


Dia jerit dari tempat duduk dia. Boleh selamber dia tegur cikgu dia macam tu? haha!
Mungkin waktu rehat lama sangat kot daripada waktu rehat masa tadika dulu.
Tu lah dia. Aku panggil budak bijak. Kalau dengan dia, selalu je ada sesi Q and A. Sampai penat lelah kak Melah aku melayan. haha

*banyak pulak ‘HAHA’ aku kali ni?! hahaha!*
😛


10 thoughts on ““Uda, Cikgu Tak Bagi Rehat..”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Muka jerawat kena condemn

Thu Jan 6 , 2011
::salam readers:: Aku dengar HOT FM semalam, ye, hari ni baru nak cerita, sebab semalam balik lewat malam, penat, balik terus bertukar jadi sleeping beauty. […]