::salam readers::

Pernah kaurang tersalah menggunakan perkataan pada sesuatu ayat?

Situasi Pertama:

A mencari ruang untuk dia meletakkan beg sekolahnya (diatas lantai) dalam longgokan beg2 lain yang bertimbun. Tiba-tiba B menyampuk, dan bercakap dalam loghat omputihnya.

B: There have a shape. (Sambil menunjuk ke arah longgokan beg tersebut dengan muka yakin)

A: huh?!

Selang beberapa saat, B terasa seperti something wrong happened.

yeah, kaurang boleh detect apa yang tak kena?
Mai aku translate ke dalam bahasa Malaysia.

B: Sana ada bentuk.

Konpom2 lah A akan ‘HUH?!’
apa jadahnya dia nak ‘bentuk’ padahal dia nak ‘ruang‘ untuk letak beg.
kah kah kah!

Situasi Kedua:

Y beli air Minute Maid Pulpy berperisa buah-buahan campuran Tropika. Dia bagi Z rasa minuman tersebut sebab Z tak pernah rasa.

Z: Hmm..sedap..

Y: Sedapkan? lagi, campur buah-buahan apa lagi ye? ce cite, ce cite. (sambil teruskan pemanduan)

Z: (sambil cari info tu kat botol) hmm..campuran epal, oren, nanas, mangga, buah markisah, and iguana.

Y: owh.. eh? iguana? (Y pelik. terasa seperti pernah dengar perkataan tu.)

Z: ……..

apa gila nya iguana nak join sekali dalam pembikinan air ni weh??!!

It’s GUAVA lah.
Not IGUANA.

GUAVA a.k.a Jambu Batu. Lain kali sebut je Jambu Batu. Kan senang, takde lah kena bahan.
kah kah kah!


Maaf, nama-nama pelakon realiti hidup diatas terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab kemaluan. HA HA HA.

Siapa pernah faced these kinda circumstances either??
ce cite!
ce cite!
hahaha!

p/s: Lagi beberapa hari je lagi contest nak due date. Ingat nak batalkan je sebab no one join pon.(Takpe, no hard feeling, siyes! jangan kesian dengan situasi ni, coz i dont like sympathy, hehehehe  ^^v) Tapi since ada yang dah start join, terasa untuk lanjutkan.

p/s: Sama-samalah kita mendoakan keselamatan mereka-mereka yang di Mesir sana. Harap mereka sampai Malaysia dengan selamat. Alhamdulillah sepupu aku dah balik dulu sebelum situasi ni berlaku. Btw, ada terbaca pasal 1 isu tentang hal tolong-tolong mereka di Mesir ni. Katanya, mereka di Mesir ramai penyokong ‘teeeeet’, so tak yah tolong. Tolong yang menyokong ‘tuuuuuut’ sahaja. Whathefish? boleh tak ketepikan unsur politik dalam hal ni????

gambar-gambar dari google

41 thoughts on “Tersalah or Tersilap?

  1. ahahah. selamat la guarana naa…

    apek, ang jgn mengada ngada tutop. aku tengah dok pikiaq idea lagi nih.
    lau kontang sangat tadak idea baru ang ttup. hahaha

  2. aku selalu gak tersalah cakap.. tu sebab tersalah dengar.. kawan aku ajak pergi GENTING.. yang aku ni pulak rilek je jawab.. "jom pergi GUNTING rambut"..hahaha.. tak memasal kena bahan.ces..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Tarikh Tamat Contest Gurauan Terlampau ialah pada:

Thu Feb 24 , 2011
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – […]