Recent Posts

Ads

Recent Comments

Categories

Archives

Meta

::Salam Readers::

Faham tajuk entri? Actually kedai2 kat dalam shopping mall.. Bukan kedai runcit kat sebelah rumah mak Temah tu.. Tak tahu rumah mak Temah? alah, abaikan, sebab aku pon tak tahu. *apa kaitan dengan mak Temah pulak nih??* MySpace

Wait, wait! Sebelum tu kan, ehem ehem *betulkan kerongkong tekok*, aku nak ucap Terima Kasih kat Along Tapa sebab review hanysapek ni. Kalau nak baca klik sini, sebarang komen, meaning, nak menambah apa yang Along taip atau nak me’reject’ apa yang Along taip atau nak memuji apa yang Along taip atau nak, STOOOOPPP, sudah!! silalah komen kat link tu. ok, tu je intro untuk ang, Along. ^^

Ok, back to the future point, aku sure antara kaurang yang membaca, mesti pernah alami satu situasi yang mana kaurang masuk kedai kat dalam shopping mall ambil masa hanya 5 minit sahaja, atau lebih 1 2 minit atau kurang dari 5 minit *pergh! semput napaih!* Tak pernah? tak peee..kaurang memang taknak ambil hati aku. *buat2 sedih, cit!* Tapi aku pernah.

Kenapa macam tu? Mai sini aku bitau antara sebabnya. Mai mai! lelong lelong!

1- Masuk kedai “Selamat datang..semua barang lima ringgit..masuk dulu..tak beli tak pe..”  =.=’
Fine, masuklah nak usya2 mana yang hensem. Start masuk, sampai dah melangkah keluar kedai, pembantu kedai asyik dok membontot aje! apa muka aku yang cun melecun kedebabom ni ada ghupa perompak mahupun pengemis yang perlu mencuri ke? ce citer, ce citer *demm..wajib ke guna quote ni? =.=’*  -bukan kedai ni je, kedai2 lain pon sama-

2- Masuk kedai BONIA *pergh!*, bajet ada jual handbag RM100++, RM200++ mahupun RM300++. Tapi, hambik kau! beg harga RATUSAN takde dalam kedai tu ye.. hanya RIBUAN. *pengsan*

3- TERmasuk bahagian NON-HALAL. Then keluar dari bahagian tu dengan muka merah pink hijo pepel sambil kontrol muka cun dan kontrol cara jalan bagaikan Miss World. MySpace

Kaurang pulak?
ce citer ce citer  MySpace

ok, bai. Tu je.
TQ for reading and commenting!
xoxo

p/s: gila ah tak tidur lagi!

sincerely me:

34 thoughts on “Antara Sebab Masuk Kedai Ambil Masa Hanya 5 Minit

  1. bila budget takde tp nak juga masuk kedai tu, jdnya sblm air mata menitis lebih baiklah cepat angkat kaki dulu.. klu tak org tahu pulak mmg kita takde budget.. he..he..

  2. hahaha..aku kalo masuk kedai RM5 tu selalu nak berdebat ngan pekerja dia sebab ada gak barang yang bukan RM5..seronok tul aku kasik diorang pening nak jawab segala persoalan aku pasal harga..

  3. no 1 tu setuju. no 2 pon setuju sebab tak mampu, haha. no 3 tak pena lagi. tp kalo masok saje nak tengok2 pon 5 min gak . hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Di satu pagi yang sunyi..

Sun Mar 13 , 2011
::salam readers::Di satu pagi yang sunyi..Mata memandang tepat kearah skrin komputer riba,Dahi berkerut-kerut, Mata dikecilkan, minda menerawang..terfikir-fikir..APA AKU NAK HAPDET NI WEHH?!! haha!Jadi, bila ada seorang awek […]