Recent Posts

Ads

Recent Comments

Categories

Archives

Meta

::salam readers::

PINK.

Siapa suka warna pink? sila angkat kening kanan.
Kenapa aku nak cerita tentang warna pink hari ni? Errr..entah, sajeeee.. keheheh.
Ok,ok *muka serius* actually aku nak cerita tentang warna pink untuk entri kali ni sebab.. sebaaab..seeebaaab.. akhir entri nanti aku bitau lah! tak menyabo! =P

Untuk yang tak tahu (yang dah tahu tu silalah ambil hati aku by saying “hah?! ye ke? laaa…tak tahu poonn..” heh heh), based on apa yang aku baca, pink adalah warna kasih sayang dan warna kesucian. Warna ni mempengaruhi keceriaan dan semangat setiakawan. Bila melihat dalam aura, menunjukkan kesunyian, kasih sayang dan kecantikan. Warna ni juga menunjukkan seseorang itu tidak matang, terutama warna pink yang agak keruh. Warna ni juga menunjukkan seorang yang amat amanah, mempunyai rasa kasih sayang dan juga seorang yang berwawasan. (Huraian tadi aku pinjam dari sini.)

So, lelaki yang dok baca ni ada tak yang minat warna pink. Eh? *gigit jari telunjuk* Apasal aku tak tanya perempuan ye dak? alaaaa.. tak yah tanya.. aku sure ramai antara gegels yang dok baca entri ni sambil makan choki-choki tu SUKA atau MINAT atau MANIAC atau senang kata HANTU warna pink, kan? kan? *big grin sambil kelip2 mata* So, balik pada yang tadi, kaurang2 yang lelaki ni ada tak yang HANTU pink or paling2, sukaaa pink?
What??!!
pink so girly?!
pink so soft?!
pink tak kena dengan jiwa lu yang rock tu?! yeah! yeah! *gaya bandi amok*<–tiba2? MySpace 
pink so gedik?!
and bla blaa blaaa blaaaa..

Itulah stigma masyarakat sekarang (perghhhhh! ayat paper SPM seyh!), kalau lelaki suka warna pink je, mesti dicop lelaki lembut atau lelaki jambu atau lelaki patah atau gay. Dey tambi! poooodacit!

By the way, aku cerita panjang-panjang pasal warna ni macamlah aku minat. heh hehMySpaceKenapa tak minat ye? cacat apa aku ni? aku; perempuan; tak suka pink?! alahai..apa nak pelik? manusia kot.

Ok, akhir entri, aku nak kata bahawa ‘siapa kata pink tak rock?’ ‘siapa kata pink untuk orang yang berjiwa soft je?’ pink pon ganaaaaz apa..
Nak bukti?
Nah


















Body blakang pon full with pink jugak. Ni assistant yang tolong snap kan. =D

So, ganas tak? ganas tuuuuu… terus lori yang warna pink, bukan keta lagi dah. HA HA HA. (aku rasa kan, owner company ni mesti hantu pink, kan?hehe)

Itu lah sebab aku tetiba nak cerita pasal warna pink sebab aku nampak lori ganas ni warna pink. heh heh

p/s: ada anon cakap kat aku, lelaki yang suka ungu sebenarnya gay. Aku rasa nak ketawa melompat-lompat time tu jugak, dah rasa macam tak boleh nak cover kesopanan dah masa tu. Mitos mana dia dapat pon aku tak tahu. HA HAH HA.
 So, kaurang (lelaki) yang suka ungu ni sila beri ulasan anda. HA HA HA.

 sincerely me:

25 thoughts on “Kenapa Dengan Warna PINK?

  1. nak cari lelaki macho yg ske warna pink. haahah! fahrin ahmad ske pakai baju pink, die gay ke? tak kan. AK lg ske laki pakai kaler pink, nampak machooo gitu! heheeheh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Kepada Ex-candidates of SPM 2010 Yang Kecewa Dengan Result Anda

Wed Mar 23 , 2011
::salam readers:: Keputusan SPM 2010 dah pon diumumkan. Adik-adik (sopan pulak aku tetiba, hik hik) yang ambil result tadi macam keadaan kaurang? macam mana result […]