Month: May 2011

#Personal

Kisah Benar: Cita-cita budak sekarang

36

::Salam readers:: Masa kaurang kecik-kecik dulu, mestilah kaurang ada cita-cita kan? Nak-nak baru-baru ni celebrate Hari Guru, automatik kaurang teringat cita-cita kaurang masa kecik dulu kan?! kan? kan? Cita-cita kaurang masa kecik mesti ada yang nak jadi cikgu kan? kan? […]

#Personal

Kehilangan Seorang lagi Blogger..

11

::salam readers:: Aku baru dapat berita tentang kepergian seorang blogger menghadap Illahi.. Telordibasuh Siapa yang tidak kenal?! Aku SUKA baca blog beliau! Beliau masih muda. Yeah, kematian tak mengira tua atau muda, cantik atau buruk, kaya atau miskin, BERSEDIA atau […]

#Personal

Sexual Harassment on ME . YOU . HER .

11

::salam readers:: Alhamdulillah, akhirnya hari ni aku paksa jugak jari2 aku ni menari tarian brekdens kat atas keyboard untuk update entri. Boleh kau bayangkan tak keadaan kau-memaksa-aku-terpaksa ni? Jari jemari ni meronta-ronta nak lepas dari tanggungjawab, aku pulak terkial-kial menekan-nekan, […]

#Contest

CONTEST SELAMAT HARI GURU, CIKGU!

4

::salam readers:: Hari ni aku nak join contest yang dijemput oleh one of my blogger pal ; CIKGU IMANSHAH. Tajuk as stated above.  SYARAT-SYARAT PENYERTAAN MUDAH JE : 1) Buat satu entri bertajuk CONTEST SELAMAT HARI GURU, CIKGU! (done!) 2) Kalau sudi follow […]

#Fabulous Shawls

REASONS WHY I LOVE THIS THING SO BADLY!

16

::salam readers:: Tajuk bajet kau takbolehnakcakapmelayu lah ye. Weeell..What can I say..I ada darah kacukan Melayu-Jhowo-Itali-Iran-Bollywood… So.. sometime-sometime I have to speak 5 different language-language like Italian (bedal je), Arab, Hindustanihe, Jhowo and English U knoww.. Yeah..I know U know […]

#Personal

Kalau Wajahku dan Kau Sama..

32

::salam readers:: As usual, idea (entri merapu boleh kira idea ke? heh heh) aku untuk meng-update datang menghantui aku pepagi butatuli sekarang at 2.23 am. Well, kaurang pernah dengar tak orang kata, ORANG KATA lah kan..yang jodoh kita selalunya punya […]

#Personal

Persoalan dan Jawapan

36

::salam readers::Saat(eceh) menaip entri ni, dah pukul 3 pagi lebih. Fine, orang yang minat kat panda memang macam ni, nak samakan kaler bawah mata tu. Fine. Fine. Dah agak sama pon. =.=’ cuma badan je belom ah. Dalam proses.Eh, tapi […]