::salam readers::

As usual, idea (entri merapu boleh kira idea ke? heh heh) aku untuk meng-update datang menghantui aku pepagi butatuli sekarang at 2.23 am.

Well, kaurang pernah dengar tak orang kata, ORANG KATA lah kan..yang jodoh kita selalunya punya wajah yang hampir serupa dengan kita?

Pernah dengar?

Ataupun dengar macam ni “muka kaurang sama, mesti ada jodoh”

Atau, “muka serupa.. jodoh panjang ni”

Atau

Bla..
Bla..
Bla..
Bla..

Kadang-kadang aku wonder ye,

siapa punya idea cakap macam tu ye?

Siapa ye?

How can that be ye?

Hanya dengan me-matching-kan wajah je boleh assume yang dia jodoh kita, atau jodoh kita dengan dia akan berpanjangan ye?

Hmmm…

Kalau macam tu,

keep looking kat minah tengah2 tu,


then,


try perhati dia ni jugak;

See?? senyuman kami lebih kurang sama kan? MySpace

atau,

perati betul2.. ada iras2 dengan dia yang kat bawah ni tak?
perati betul2.. ada iras2 tak.. (ni bukan persoalan ye, ngiahaha)
waaaaah gituuuuuWW~ MySpace
(takpeee.. dia baru tunang orang..bhahaha! MySpace) <–KEJAM do! 

So, amacam? ada can lah salah sorang daripada depa ni jadi laki aku esok2 ea??? *muka teruja*

Keee.. ada orang lain yang iras2 aku kaurang pernah jumpa? aaaaaaaahaks!

Hailaaa.. kalau muka kau dan dia macam langit dengan bumi sekalipon, kalau dah namanya JODOH, tetaplah akan bersama jugak, aite? 
Ikan di laut~
Asam di darat~
Atas pelamin~
Duduk rapat-rapat~
(tetiba?!)
Ok, sekian sahaja sesi merapu untuk hari ini. Kalau tak suka jangan marah ye.. 😉

p/s: esok dah Ahad, sekejap je masa berlalu..

Jom usha shawls yang cantik lagi murah dan FREE postage! mana nak dapat? sini jommm.. [link]

TQ for reading and commenting kaurang!
:-*
xoxo

entri siap ditaip at: 3.35 am. 
Sincerely me:

32 thoughts on “Kalau Wajahku dan Kau Sama..

  1. wanie m'nJ,

    habes, ko hingat aku ade simpan gambo2 member2 laki ke kat laptop ni ha..? hakak ko ni kannn suci murni..so ciplak je la gambo hero2 yg hensem yg ade iras2.. ngiaha! ;p

  2. alamak.. mmg ada iras2lah.. klu dengan shahid kapoor tu akak mmg restu.. klu dgn ashraf muslim tu jgn nak buat pasal yer hanys.. he..he..

  3. muka sama jodoh panjang? apa kedehal, ajal maut jodoh semua di tangan Tuhan kan 🙂 tapi org dulu2 cakap ada double meaning sebenarnya, kesan yg dorg ckp tu tak bermaksud pun akan jadi macam tu 🙂

  4. man yusoef,

    heiii yuuuuWWW!
    cakap boleh sebarang cakap,
    gila bukan sebarang gila,
    siapa sruh cakap aku gila?!

    pergh!

    HA HA HA

    welll~ bila ko dah cakap sama tu, maknanya aku ni ala-ala muka bollywud la ye~ welllll~

    *ayat nak mintak maki hamun*
    HA HA HA HA HA

    =p

    1 M'sia mende mung..1 Asia lah..dia kan dr Hindustanihe~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

REASONS WHY I LOVE THIS THING SO BADLY!

Wed May 11 , 2011
::salam readers:: Tajuk bajet kau takbolehnakcakapmelayu lah ye. Weeell..What can I say..I ada darah kacukan Melayu-Jhowo-Itali-Iran-Bollywood… So.. sometime-sometime I have to speak 5 different language-language […]