Recent Posts

Ads

Recent Comments

Categories

Archives

Meta

::salam readers::


Saat(eceh) menaip entri ni, dah pukul 3 pagi lebih. Fine, orang yang minat kat panda memang macam ni, nak samakan kaler bawah mata tu. Fine. Fine. Dah agak sama pon. =.=’

cuma badan je belom ah. Dalam proses.
Eh, tapi cute what?!



Actually, ada yang bertanya :




1- Umur kau dah 24 (hampiiiiir.. highlight this! =p), tapi apasal entri kau kebanyakannya gaya macam bebudak ha?!


2- Kau takde facebook ‘like’ fanpage ke?


3- Simple gila (blog). (Fine, ni bukan persoalan. =.=’)




Soalan 1 dan 2 ditanya secara komunikasi lisan (pergh!). No. 3 tu bertaip. Malas nak printscreen, as usual. Heh~






Jadi, aku Malas jugak nak menjawab sebarang pertanyaan kat atas. 
No comment. I lebih suka kalau U tanya pasal kerjaya lakonan I. (lempang kang, siyes boleh?!)




Ok2, disebabkan Cik Hanisah dah marah. Makanyaaa.. kaurang bacalah skema jawapan kat bawah:




1- Errr… banyak ke entri aku yang macam si polan tu cakap? Entah, aku tak kira lah pulak purata entri serius-tak serius ni. heh heh. Relek bibah bebeh! kamooon.. realiti kau dah serius, takkan kat blog pon kau nak serius jugak. Aku, secara realitinya, takde lah asyiiiiik nak bergurau. Ada masa kita serius, ada masa kita kurang serius, ada masa kita tak serius. (Kalau nak 24/7 bergurau, gila namanya tu, haha) Kalau aku serius, seriously member2 aku pon takut nak tegur, kan Nor? kan Fati? kan Azi? kan Hani? kan Fira? Pia? err…kau macam berani je.. ngiahaha! =p 


Kalau kurang serius dan tidak serius pulak, (dengan Ain n Nad-kadang2, memang tak boleh serius. ish! haha, Rafi, kau memang selalu serius =p) sampai aku boleh bertepuk tampar ketawa (kaurang yang pernah kena dengan aku, confirm faham.haha) sampai ada yang cakap, ‘kau ni kenapa? giler?!’, sampai  ada yang geleng kepala. haha! So, kita balance kan lah ye. Kalau 24/7 kau nak serius, alamat, aku nampak lebih muda dari kau. Kalau 24/7 kau nak serius, alamat kau nampak lebih tua dari aku. ngiah! =p


Bak kata si Nora Danish dalam ‘Puteri’— ‘Kita Enjooooy’ (agak2 lah, janganlah enjoy sampai tak hengat dunia dan akhirat)






2- Errr.. part ni aku rasa macaam.. errrr..MySpace ok2,  errrr… ermmm… blog aku ni best ke ha???!! best ke sampaikan nak kena buat ‘like’ FANpage???!! ce kabo! ce kabo! Ok, fine lah, ada antara kaurang yang dah buat ‘like’ fanpage. Yelah, kau nak, kau buat lah kan. Takkan aku nak marah. Kau punya blog. aish. 


Tapi bagi aku lah, BAGI AKU, untuk blog aku, aku punya blog ni sekadar blog personal biasa, yang penuh dengan entri2 yang biasa, yang dihias biasa, yang ditaip pon oleh orang biasa (eceh). Aku rasa macam.. tak sesuai lagi kot untuk blog aku ni ada FANpage. FAN ok! FAN! bukan kipaih! 


Aku sure kalau aku buat, berapa kerat je yang like, sebab kalau boleh aku tak nak lah kaurang terpaksa tekan ‘like’. Kalau boleh, aku nak lah kaurang ikhlas tekan ‘like’. eheh. =p






3- Last. Blog aku ni memang simple dimple je sayang.. Dulu masa aku baru dalam dunia gelap blogging ni, kalau boleh semua widget yang aku nampak, aku nak sumbat dalam blog. Then, lama2, blogwalking, dapat tips, aku buang widget yang hentahhapehape. Sampaikan kalender pon kau nak sumbat bakpe mung?! macam kat ghumah kau takde kalender, macam kat handphone kau takde kalender, macam kat LAPTOP kau takde kalender. hahaha.. biasalah kan masa tu, orang baru nak bertatih, takkan kau nak suruh berlari meloncat teroih (terus)?!
 
Sekarang, yang perlu je, aku letak. Bagi ringan blog. Bagi readers mudah masuk sini. Readers senang hati, aku lagi lah sonang hati.
Formspring tu perlu ke?? perlu ah~ kalau tak perlu, aku tak letak. heh heh heh MySpace
Yang gambar aku dan wani tu perlu gak ke??!! Yezzaa..perlu..nak promote blog dia, biasalah, aku kakak yang mithali lagi penyayang lagi pemurah lagi pengasih.. MySpace








p/s: kadang2 aku rasa, entri adik aku lagi nampak matured. heh heh heh =p  (but please jangan dibandingkan, dia cara dia, aku cara aku. pergh! tetiba serius beb!=p )


p/s: dari hari tu nak buat review kedai makan. tak buat2 sampai sekarang. Kejam lah kau hanisah.. errr.. akan dibuat lah. But not here. Kat blog baru.Tungguuuu (eceh, bajeeeeeeeeeeeet orang tertunggu-tunggu kau lah kan?!)







Sincerely me:


36 thoughts on “Persoalan dan Jawapan

  1. yg pastinya entry2 hanys selalu buat akak tersenyum sendiri.. he..he…. agaknya sbb akak lebih serius kot.. dan tentunya nmpk lebih tua dari hanys.. ha..ha..

  2. tak pe, janji ade blog, dan rajin update blog… panjang pendek entry, sedap tak sedap, manta tak mantap, blakang cite…

    jom lepak kat blog i…

  3. kung fu panda 2!!! nk tgk nnti! hehehe..samer la hanys, org pun maser muler ader blog, sgala bagai widget nk letak..humang haih, semak! 😛

  4. kiter pun xde blog fanpage, dlu penah buat pastu dlete sb pk leceh la kne update kat dua2 profile..better kat satu profile, sng~~

    enjoy sajer!

  5. H A N S,

    a'ah! sama2! nak tgk jgk! feveret gler ni! yg part 1, smpai tgk berulaaaaaang kali, heh heh~ ;D

    bkn aje semak..lambat loading pon ye kan.? ;D

  6. waa..ko dah nak dekat 24 taun ke?? tuanya…hahaha..eh aku baru nak masuk 23…ok tak de kaitan

    tp aku pon gaya tulisan cam budak2..tapi gasak ape aku. blog aku kan..hahaha..sukehati aku la nak tulis camne..hahahaha

    eh blog aku pon simple, ko tiru aku eh.. hahaha

  7. man yusoef,

    eleeeeeeeeeh~ stahon je kot bezaaaaa~~~~~ =p

    ang mmg, bajet nak nmpak comel lah tu nak buat gaya pnulisan mcm bdk2~ lalala~ =p

    eyeeeeewww~ perah-santan gileerrr kooot~ hahaha~;p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Kalau Wajahku dan Kau Sama..

Sat May 7 , 2011
::salam readers:: As usual, idea (entri merapu boleh kira idea ke? heh heh) aku untuk meng-update datang menghantui aku pepagi butatuli sekarang at 2.23 am. […]