Recent Posts

Ads

Recent Comments

Categories

Archives

Meta

::salam readers::

Tajuk bajet kau takbolehnakcakapmelayu lah ye. Weeell..What can I say..I ada darah kacukan Melayu-Jhowo-Itali-Iran-Bollywood… So.. sometime-sometime I have to speak 5 different language-language like Italian (bedal je), Arab, Hindustanihe, Jhowo and English U knoww.. Yeah..I know U know what I want U to know what U wanna know.. MySpace<–imagine I’m doing this right now.

(kanan sekali) see! muka I hasil campuran 5 keturunan!
Buruk! sebab banyak no campur nya! HA HA HA

Welllll..MySpace
Apa yang aku CINTA kan SANGAT ni? (tekankan ayat yang di’bold’)

Ahaks! malulah I nak cakap nyah..U know what nyah, I dah jatuh cinta dengan mende tu nyah..Ala..mende tu lah nyah.. mende tuuh… mende tu! mende tu! *jari tunjuk kat bawah* eh! otak ang jangan kotoqhijokelat boleh?! Bawah ni lah! kita scrooooooooll~ (gaya ‘kita layaaaan’ by Fara Fauzana)
























Yezzaaa.. INNER NECK COTTON! MySpace

Aku sure (not 100%) kaurang (lelaki) akan geleng kepala sambil berkata “perempuan..perempuan..”
atau
“haih..tak habis2 dengan fesyen tudung..”

HA HA HA~

ada aku kesah~? *tangan kanan di dada sambil mata menjegil ke kau* hihihi   =P

Dah lama actually aku usya mendealah ni. Dengan material yang aku inginkan (eceh, INGINKAN..) dengan bahagian depan (what should I call it ha?) yang panjang menutup pipi aku yang gebumontoktembam ni as U can see kat gambar 1st tadi lah.. T_____T


Finally tadaaaa! =.=’

Ada dijual ghope nyeee! (of course lah! kalau tak dijual, mana nak keluar mende ni! =.=’. heh heh heh~ ayat propa yoW!) 

Mostly aku usya blogshop yang jual ni, rege(harga) nye agak mahal lah, tu belum campur lagi dengan kos postage.. Ada yang sampai RM30++ bila dah campur dengan kos postage, U knowww~

Pengsan mak, nyah~ *tangan kanan di dada, mata jegil ke atas* (entah kenapa dalam entri ni aku rasa macam gedik semacam guna perkataan2 ni, =.=’)


Then then, aku discovered yang murah nok! =.=’

RM25 with FREE postage! 
(ha! gedabak beso aku mention! hambek ko! HA HA)
Hoyeah! Hoyeah! Muuurah! Muuurah! MySpace
Aku suka inner neck cotton ni sebab apa tau..

1- Of course macam aku mention tadi, bahagian depan (what should I call it ha?) yang panjang, menutup pipi aku yang gebumontoktembam ni haa.. So, dapatlah aku bajet pipi aku kurusmulustulusfulus! Hoyeah!

2- As named as inner neck, dah tentu-tentu menutup leher kau nyah! So, senang dan takde lah kau nak risau pakai shawl nampak leher kau yang jinjangpanjang tu kan.. Hoyeah!

3- Based on reason no.2, dapatlah kau pusing2, lilit2, belit2 shawl kaurang sesuka hati makbapak kucing belaan kaurang kan..no worries pasal ‘eh, nanti nampak leher’, ‘eh,nanti tutup leher, tak boleh tutup dada pulak’, and bla..bla..bla….

4- Bila dah ada inner ni, pin tudung pon x banyak guna ok! Inner tak mudah gerak,  guna jarum peniti  1, 2 sudah.. cepat, mudah dan tangkas! (pergh!)

Sebelum ni aku risau nampak leher kalau pakai shawl ni dengan gaya ni.
Tapi sekarang TAK lagi.. Hoyeah!

Maafkan aku atas kesilapanku membuatmu jelik dengan muncungku yang saja dibuat! HA HA HA!
Sarung inner ni, then pin 1 kat atas kepala dengan shawl ni, then selempang kan aje, pin 1 kat bahu bagi kemas!
Tak belit2 sangat! Senang nye!
Hoyeah!

Pin 1 kat atas, then selempang aje! Mudah!
Hoyeah!

Takde pin langsung! HOHOHOyeah!

So, mende mung pandang2, jeling2 lagi?!

Moh ler ke sini yong!  (pelbagai dialek aku campur.haha! 1 Malaysia katanya..)

Sini haaa.. [klik]

As usual, I MUST say that:

TQ for reading and commenting dear!
:-*
xoxo

Sincerely me:

16 thoughts on “REASONS WHY I LOVE THIS THING SO BADLY!

  1. aku ingat aku pun nak jual kain dalam talian jugak la..

    tajuknya,

    "Kain Kapan untuk yang tersayang"

    motto,

    "Serlahkan kasih sayang melalui kain kapan 100% kain kapas asli"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

CONTEST SELAMAT HARI GURU, CIKGU!

Sat May 14 , 2011
::salam readers:: Hari ni aku nak join contest yang dijemput oleh one of my blogger pal ; CIKGU IMANSHAH. Tajuk as stated above.  SYARAT-SYARAT PENYERTAAN MUDAH JE […]

You May Like