::Salam readers::




Aku ni bukanlah jenis yang suka dengar radio, oh *tepuk dahi*, sekarang trend mp3, mp4, ketinggalan tak aku? naaaah~ =p




Jadinya, aku hanya dengar lagu2 terbaru kalau aku outing je, turn on radio kereta, layan hotfm. Oh, aku tak layan stesen muzik yang speaking omputih, ketinggalan tak aku? naaaaah~ =p 




Jadinya, aku pon dah mula lah ‘addict’ dengan 2 lagu ni yang 24/7 dimainkan kat hotfm..
Addict ye! 24/7 dok nyanyi lagu ni *siapa percaya dia ngek! haha!*




Lagu pertama:

Cinta Muka Buku by Najwa Latif

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku

Kau hantar pesanan suruh aku terima kamu ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku

Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu oohh.. Kenakah rasa itu..

Bagaimana harus bersua

Ku rasa gementar tapi bahagia Perlukah kita cari peluang pertama Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda

Banyak tanda tanya dan juga kata kerja Otak kata jangan hati pula kata ya Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya

Kata hati dan rasa tak dibiar saja Setiap yang berlaku ada kebaikannya Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku

Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo… Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku

Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo… Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua

Ku rasa gementar tapi bahagia Perlukah kita beri peluang pertama Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda

Banyak tanda tanya dan juga kata cinta Otak kata jangan hati pula kata ya Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya

Kata hati dan rasa tak dibiar saja Setiap yang berlaku ada kebaikannya Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku

Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo Itulah cinta yang satu Cinta di muka buku


(Aku rasa lagu ni comel! Ditambah pulak budak Najwa yang comel ni nyanyi dengan suaranya yang comel. Jadinya serba serbi tentang lagu ni comellah! *hambik kau* [boleh pulak lagu yang takde ghupa tu ko kata comel ye? haih..])

*****

Lagu kedua:
Kisah Hati by Alyah
Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
( Tak tahu nak cakap apa. Tapi bila dah lantunan suara Alyah ni nyanyi lagu balada, ber’feeling’2 gini, memang aku hanyut dengan ‘feeling’2 gak lah. Tu yang aku benci tu! Tak   habis2 nak ‘feeling’! =p )







p/s: lagu feveret nak jiwang2 ajee.. heh?! telinga sapa yang dengar? telinga ang ka? wahaha~ =p



ok, cau! let’s dance! MySpace

sincerely me:

28 thoughts on “KISAH HATI aku dengan CINTA MUKABUKU ku~

  1. aku pon rasa lagu najwa latif tu macam comel..dgn music cam catchy2 camtu….sedap gak la telinga mendengar..dia org batu pahat..orang batu pahat nyanyi memang sedap kan..

    *ko dapat tangkap x maksud tersirat komen aku??*

    hah!! tepat sekali (baca lepas ko jawab soalan diatas)

  2. man yusoef,

    ye, aku faham..org batu pahat YANG PEREMPUAN nyanyi memang sodap, yang lelaki nyanyi YA ALLAH! HAGHAM! macam katak bunyinye! ditambah pulak dengan prangai guys dr batu pahat yg perasan, perghhh~ memang x sesuai~ *geleng2 kepala*

    yeah!ko dah bitau bahawa jawapan aku kat ats ni tepat! WUHU!! *muka eksaited*

    wahahaha! =p

  3. omaigad..aku tak layan lagu jiwang jiwang gitu..boleh buat migrain seminggu..

    aku layan lagu lagu bising je..ahahaha..

  4. pipoq,

    lagu bising buat aku poning palo! hehe~

    lain orang lain taste kan..
    btw, comel ah anak ang(kat profile pic)!!!! (aku tau aku keep puji anak ang, so TOLONG ye, jangan perasan, haha!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Kan dah stuck! Kan dah sampai termimpi-mimpi!

Fri Jul 8 , 2011
::Salam readers:: Kaurang yang dah lama ‘melekat’ kat blog ni mesti dah pernah baca tentang kes lengan aku yang parah dulu tu kan? kat sini. […]