Recent Posts

Ads

Recent Comments

Categories

Archives

Meta

::salam readers::

Situasi itu berlaku lagi.

Pagi semalam, di hotfm, topik yang dibincangkan adalah tentang ‘seorang tunang ditinggalkan oleh tunangnya, dalam masa seminggu majlis perkahwinan mereka bakal berlangsung’, you got what I mean?

Baru tadi, Zara juga bercerita perihal yang sama berlaku pada teman perempuannya.

Adakah situasi ni dah menjadi satu ‘trend’?
Bukan 2 situasi diatas sahaja yang aku ketahui, sebelum ni ada 2 3 kes lagi.

Semasa mahu bertunang, sayang.
Dah tak sayang, lepas tangan macam TU aja, walhal majlis bakal berlangsung dalam masa terdekat.
Kad undangan sudah pun diedarkan,
Pelamin sudah mahu didirikan,
Baju pengantin sudah ditempah.

Apa seronoknya buat begini pada tunang kau yang kau tinggalkan? oh! bekas tunang.

What worst is when you give such crap reason!

Inilah yang berlaku bila kasih atau cinta yang diberi itu tidak ikhlas.

Jadi, what say you?

p/s: cuba berada pada situasi mereka.

sincerely me:

13 thoughts on “Perkahwinan bukan perkara mainan!

  1. err tu la .. mintak dijauhkan lah benda macam ni .. fikiran dgn perangai org mmg takleh duga kan .. skjp syg kjp x.. humm

  2. aku bagi tips la..

    sok sok kalo ada orang ajak ko kawin, ko tanya dulu apa tujuan dia ajak ko kawin tu ? apa niat sebenar dia tu ?

    kalau dia jawab sebab dia cintakan ko je, baik ko pikirkan dulu masak masak nak terima ke tak…

    tapi kalau dia berniat kerana Allah, insyaAllah boleh diterima pakai la tu..tapi tengok gak orang yang cakap tu..kalo kaki rempit tak pernah nak sujud cakap camtu ko suruh dia pegi daftar PERKIM dulu la baru kawin..hehehe

  3. takot sgt jadi mcm tu..wuu

    mcm jiran saya plak, kad undangan dah edar, smua dah tempah, baju, hantaran dan semua2 la. sbulan sblum kenduri, tunang dia meninggal dunia, excident, ya allah, rasa sedih gila. bayangkanlah smua dah siap. itu xpela,, dia kembali pada Allah. kalau yang masih hidup dan tinggalkan kita hidup2, tak tau la rasa mcm mana. kalau putus cinta pn rasa nak gila, kalau xjadi kawin, family, sedara2 mara kawan2, semua jadi malu =,=

  4. apa la nak jadi dengan bebudak ni.. orang lain kawin dia pun nak kawin.. tapi..hurm.. malas pakcik nak kasi nasihat..bajetmacamakudahkawin..haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Siapa nak tiket wayang FREE?!!

Thu Jul 14 , 2011
::salam readers:: Alhamdulillah, rezeki.. Klik gambar untuk ia membesar dengan sihat dan kuat! Terima Kasih Nuffnang dan TGV! Oh! btw, tentang tajuk entri, sudah tentu […]