Recent Posts

Ads

Recent Comments

Categories

Archives

Meta

::salam readers::

Sejak ter’on’ ke channel Nat Geo Wild ituituitu hari, Muaz tak nak bertukar ke channel lain dah. Puas aku pujuk, ‘kita tengok peypen ye bang? best..’ sambil buat muka terkinja-kinja dan tunjuk thumbs up. Ok2, fine, aku admit, aku yang nak sangat tengok spongebob squarepants tu =.=’.
Tapi aku nak tengok peypen! nak peypen jugak! nak jugak! *haih, ringan je tapak tangan aku ni nak lempang pipi sendiri*

Tapi, still, budak botak tu tetap pada pendirian dia. Bagus, kecik2 dah tetap pendirian. =.=’

Bila dia dok tengok uya, tata, waye, bu, imau, uda, dan sebagainya tu, mata tak pandang ke lain. Aku yang jalan menggoda depan dia pon dok buat donoo je. Heh! Kau tau tak susah kemain aku nak goda, buat daring, keluarkan suaragemersikkalbu, usapusap pipi, lentiklentuk kat dia tapi malangnya aku dijelingnya sahaja?!

Dan bila dah selalu dia tengok rantaian makanan haiwan2 dalam Nat Geo Wild tu,
dia dah dapat catch up kebanyakan rantaian makanan tersebut.

Sambil bermain animal toys dia tu;

Tatak2, imau atan bu..” sambil ditepuk-tepuk bahu aku lalu disuakan toy harimau dan lembu ke muka aku sedang aku menyuapkan nasi ke mulut. Nasib tak tercekik. Kalau tak? tatak atan az karang!

Tatak2, waye atan tata..” sambil ditepuk-tepuk bahu aku lalu disuakan toy buaya ke mata aku sedang aku dok syok layan blog. (buaya boleh makan gajah ke weh?! HAHA!)

Tatak2, waye atan uda..” sambil ditepuk-tepuk bahu aku lalu dipalingkan muka aku mengadap toys dia.

Tatak2, uya atan itusy..” Yang ini dia just mention je, sebab takde toys ular dan tikus.

Budak-budak sekarang.
They are able to learn by just watching!

Kita dulu?
Hm, entah, sebab aku rasa aku slenge je dulu. HAHAHA.

Jadi, careful! Jangan buat benda tak senonoh depan depa.. hahaha

See how macho he is?! 

Well, apa pon yang budak ni buat. Aku still chill!(walau kadang2 ada berangin jugak aku dengan nakal dia) Seronok melayan! Terasa SANGAT sayang! Walau kadang-kala ponat den melayan ekau tahu?

Till then, bai!
TQ for reading and commenting!
xoxo

p/s: Muaz tu sepupu aku ye..bukan anak. Aku tikam kau kang kalau kata anak. Jatuhlah amanahsaham aku weh. MySpace

Kamus MuazqarynOxford:
1-peypen – squarepants
2-uya – ular
3- tata – gajah
4-waye – buaya
5-bu – lembu
6-uda -kuda
7-imau – harimau
8-Tatak – Kakak a.k.a AKUlahweh
9-atan – makan

Sincerely me:

34 thoughts on “They are able to learn by just watching

  1. adeh kecik2 da ttp pndirian…bgs2…betoi la dak2 skang cpt je terikut2 bila tgk cite kt tv..blh hafal skrip tu…awesome…ahaha..:)

  2. hehe..mula2 ingat anak, die panggil tatak tu paham la..

    dulu zaman kite tak pandai mcm diorang sbb xde astro n tv pun xde maju mcm skarang..:)

  3. Selamat menjalani ibadah puasa dan semoga penghayatan Ramadan kali ini lebih baik berbanding sebelumnya kerana kita tidak mengetahui, adakah kita masih ada peluang untuk bertemu Ramadan seterusnya. Wassalam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Produk 'APPLE' Yang Termahal

Sun Jul 31 , 2011
::salam readers:: mawarsibungamawar: eh, brand ‘APPLE’! (sambil tuding jari ke arah produk tersebut) Wah! mesti mahal kan?! akuyangjelitaohsilamuntah: hah?! (muka blur) KAHKAHKAHKAH sticker logo ‘APPLE’ […]