::salam readers::

Cik Temah: Jijah, kau jahitkan aku langsir tu cantik-cantik tau, aku tak pernah pakai langsir yang cantik, kau buat design yang double kain macam tu tau.. Aku tengok kau jahit langsir kau cantik-cantik belaka.. Kat rumah aku tu ada 4 tingkap dan 2 pintu, pintu tu sliding door.. alah senang cite, nanti kau datang rumah aku tengok-tengok ye..



***Langsir siap dijahit***
Cik Temah: Cantik kau jahit Jijah! Berapa kau ambik macam ni?

Cik Jijah: hmm.. dalam RM300 boleh kak?

Cik Temah: ha??!! Mahalnya.. takde diskaun ke..?

Cik Jijah: Ni pon dah kira murah kak.. *senyum*

Cik Temah: hmm.. yelah, nanti aku cuba ‘korek’ kat mana-mana.. (ayat awak nak drama aje, heh)




Nak murah? Tapi nak cantik, bergaya, over, kuantiti yang banyak?! Try buat sendiri tengok?!
Try cari orang lain untuk buat macam yang awak nak tu dalam RM 300. Try carik tengok?! 
RM 300 ok, not RM 3000! Jahit simple lurus yang takde double-double, takde corak-corak, takde alun-alun pon dah hampir RM1000 ye awak. Oh lupa, awak sepatutnya lebih tahu kan? Oh lupa lagi.. Cik Jijah kenalan awak.. jadi perlulah mintak murahsemurahmurahnya ye? ‘Kita kawan kan..’
Penat mak kita jahit siang malam berkobar-kobar dengan niat untuk menolong kenalannya ni. Sampai sakit-sakit pinggang dia.. (aku nak tolong jahit, memang tak gheti lah)

p/s: kan dah kantoi siapa Cik Jijah. haih!
p/s/s: Amacam tajuk? lebih kurang tak? Ah! gasak! Nak letak ‘Kedekut’ seketul je macam tak cantik pulak title aku. Heh.
Sincerely me:

8 thoughts on “Hak Aku, Milik Aku. Hak Kau, Milik Aku.

  1. hak2.aku kalau keje sesuai dgn harga aku xde mslh sgt.tp pesen yg kat bazar tu,mahal saje tapi rase mcm haremm.a yg tu memang buat rase nak maki.kah3

  2. Kalau nak kira 'kawan' je memanjang… Taukeh balak pun tak berani niaga lama…

    Kesian makcik.. Biar orang kedekut dengan kita, jangan sebaliknya.. kan. Tak kemana duit beghibu-ghibu tu..

  3. assalam..

    hiihihi da drama nie..hiihi

    kta nie yg penat menjahit..

    owg xtaw kn…

    nk kasi diskaun leyh..separuh tuan yg mnx diskaun 2 jahit sndr kn..hhihii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Kenapa JANGAN LINK SPAM di kotak komen?

Fri Aug 12 , 2011
:: salam readers:: Aku baru tahu tentang kesan link spam kat kotak komen ni. Kesian? ‘haaaa…kesiannya….baru tau ke…..booooooooo…’ Blog tutorial Maribinablog pon dah kena kesannya. […]