::salam readers::

Dua ‘jelitawan’ sedang berbual tentang solat terawih. Tiba-tiba entah macam mana timbul cerita tentang siAlibubu yang baru pulang dari solat terawih yang menunggang motosikal melintasi ‘jelitawan2’ tersebut. (hambik kau baca sekali napas, semput mak, nok!)

Seperti biasa, dialog mereka lebih kurang, tapi isipenting tetap sama.

tulipsibungatulip: blablublableblobleblabla..si Alibubu solat terawih kat surau depan..blublablibloble…tak kat masjid dah..blebelbloblablubli..


rayasibungaraya: Aik? kenapa pulak siAlibubu nak solat kat surau depan tu? Sebelum ni kan kat masjid belakang?


tulipsibungatulip: kawasan ni kan dah di’pegang’ oleh parti Pink? Jadi, masjid kawasan ni mostly di’conquer’ oleh orang parti Pink lah.


rayasibungaraya: Pulak?! nak solat berjemaah pon nak pilih bulu jugak ke?! Funny!


tulipsibungatulip: Biasa lah..dia kan penyokong kuat parti Ungu.. kadang2 orang yang kuat berparti ni stail dorang memang macam tu kot..


rayasibungaraya: …………………………….
from google

Ya, tak semua orang yang ‘berparti’ macam ni. Tapi, percaya atau tidak, memang wujud manusia sebegini.

** Alibubu, might be u read this, but, well, I am not talking about you. Tapi kan, siapa yang banyak makan petai, kencing dia yang kuat bau petai nya, kan? lol (nampak sangat i’m talking about u. sengal berbelit tak aku? HAHA)

** I am not talking about the two ‘gorgeous’ ladies who talked about the Alibubu, walaupun gaya mereka kelihatan seperti you-know-when-girls-met-each-other. Boleh tangkap maksud aku tak?

Akhir kata, nak berpolitik, politiklah, tapi kalau dah membabitkan agama. It is such a waste.

p/s: aku akan tetap balas jejakasih kaurang kesini. Cepat atau lambat je soalnya. No worries ye sayang? *wink*

TQ for reading and commenting!
xoxo

Sincerely me:

14 thoughts on “Kesan Kepada Mereka Yang Kuat Berparti

  1. banyak orang2 yg lebih tua macam ni ..

    tapi bagi saya, mereka ni pon ada sebab2nya

    sebab 1
    sebab pilih geng, macam hanys bgitau dalam entri ni .. so nak sama2 geng parti ..

    sebab 2
    ada kemungkinan, cara diorg beramal ni lain2 skit .. yg satu parti ni amal lebih2, dan yg parti satu lg ni tak suka sgt .. haa, gitu laa ..

    tp kita jgn herankan sgt .. janji diorg g tawarikh .. eh salah .. tarawikh ..

  2. kt tmpt aku so far so gud..cmpur sume parti..wahahhaa..

    p/s : weh aktifnye ko brblog..penuh kt fb..hahha

  3. kat kampung atok aku pun sama.. ada 2 masjid.. kalau sape rajin banci, tengok jumlah makmum pun tahu sape yang boleh memang bertanding nanti.hehe.. Allah Maha Tahu

  4. kampung aku pon dah terjebak dengan perkara ni.

    *sebenarnya aku taip panjang lagi tadi. tapi ayat aku macam mai mengumpat pulak kat belog hang pasai orang kampung aku. HAHA

  5. nak buat ibadah pon cam berkira …. 'berparti' di dunia je tak kemana pon . uhuuuu ~ realiti sekarang , CM prcaya je wujud lg mereka yg suka 'berparti' nih …

  6. teman tak minat politik, tapi pernah sekali tuh, teman poie ke surau.. ada suara sumbang mengutuk teman kononnya teman nih penyokong parti seberang hanya disebabkan teman tak layan mereka ''berpolitik''.. rasa nak maki je mereka, tapi memandangkan mereka lagi tua dari teman, teman diamkan aje.. huh.. panas hati sebentar..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Firdaus Life : Seminggu 100 Follower Kembali

Fri Aug 5 , 2011
::salam readers:: Segmen lagi tatkala malas nak buat entri ayat berjela. =P Mau join? singgah sini.Cepat! mau tamat sudah! cau!

You May Like