::Salam readers::

Tajuk dah seperti; kes Ramachandran lwn Superguard Sdn. Bhd. 
Tiba-tiba teringat subjek law dulu. Subjek yang acap kali buat jantung berdegup kencang bila tiba waktu exam dan menunggu keputusan exam. Tapi akan bertambah kencang dan ribut lagi bila waktu pembelajaran. Pensyarah aim sesiapa yang beliau suka untuk jawab soalan yang secara ‘kejutan’nya diajukan, dan setiap waktu itulah muka aku akan buat2 berfikir atau tiba-tiba menunduk. Walhal dalam ruangan kepalaotak dah berdoa “Please not me! pleaseeee! no! no! no!”
Ironi right? Second circumstance lebih ‘menakutkan’?

Ok,sudah.
Berbalik pada tajuk entri.

Pilihan antara kawan baik dan kekasih hati.

Mana satu perlu diutamakan?

Perlu bergantung pada situasi juga.


Kawanbaik : Cik Ti, jom kita jalan-jalan esok..dah lama tak hangout..

Cik Ti: Jom! 


lima minit kemudian


Kekasih hati: Sayang..i miss u! Esok date lagi jom..

Cik Ti: Ok baby.. kita jumpa lagi esok ea..miss u too..


sepuluh minit kemudian


Cik Ti: Kawanbaik, plan esok cancel boleh..? aku ada hal.. sorry sangat..

Kawanbaik: Oh?! ok..

Kawan baik dan kekasih hati.
Mereka dua sama pentingnya.

Tapi,

Bila putus dengan kekasih hati,
siapa yang kau cari?

dan

Bila bergaduh dengan kawan baik,
siapa pula yang kau cari?

from google

Jadi, pentingkan dahulu mana yang lebih penting bergantung kepada situasi.

*contoh situasi hanya rekaan semata-mata berdasarkan keperluan entri. Tiada kaitan antara yang hidup mahupun yang telah pergi. Harap maklum.

p/s: Ini antara kawan baik dan kekasih hati sahaja. Janganlah pulak nak menambah ‘ibubapa, adik-beradik, etc’ ok? =)

p/s/s: hey girls! nak baju2 baru dan pre-loved, accessories serta shawls yang fabulous? Try here! XD









Sincerely me:

26 thoughts on “Kawan Baik lwn Kekasih Hati

  1. kekasih ng kawan baik mana lagi penting..bg aku..2 tu penting tp orng ckp kawan yang baik gile susah nk cri..kekasih hati senang dicari.
    hehe..ape aku merepek ni..=p

  2. salam, semuanya kena ikut situasi tapi rasanya situasi rekaan tu kena ikut konsep menepati janji. siapa yg kita janji dulu and yg mn hal nya lebih mustahak. tapi kalu bf dah naik pangkat jd hasben tu of course hasben will be the 1st priority.

  3. kalau saya, kedua2nya sama penting. buah hati jugak penting. sbb dia selalu bagi semangat kat sini~ hee, saling melengkapi la kiranya buah hati dan kawan baik..

  4. pjah,

    yup! 2 2 sama penting,

    eh, kekasih hati SENANG cari ke? apa yg orang cakap tu sama skali tak betol..sebab? aku takde pon kekasih hati lagi? macam susaaah je nak carik? kihkihkih..

    ;p

  5. m!3yr4h_LolLy

    antara 2 ni sama penting, tapi dlm contoh situasi, ianya tentang sebuah janji, kalau dah janji kenalh tepati kan..senang kata, first come, first serve basis lah kan..hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Turban? Serban? or Urban?

Mon Oct 3 , 2011
[IKLAN: DESIGN & PRINT KAD KAHWIN, STICKER, BUNTING DAN LAIN-LAIN DENGAN HARGA MURAH] [IKLAN: DESIGN & PRINTING UNTUK PERNIAGAAN ANDA DENGAN HARGA MURAH] Aku sebenarnya […]