::salam::

Surau tempat untuk apa? Haa..pandai pon jawab. 😉

Tapi..

# Dah selesai solat, duduk berborak dengan kencang dalam surau. Suara sampai luar surau boleh dengar gamaknya. Nak dihalau atau nak diorang faham sendiri?

# Sedang berdiri mengadapNya. Tiba-tiba “but I set fireeee to the rain, watched it pour as I touched your faceeee..” dah kemana pulak aku nak tuju ni. Al-Fatihah ke ikut Set Fire To The Rain?
Sebelum solat, please silent kan handphone. Terseksa tau. Lagi2 kalau keluar lagu feveret. MySpace

# Surau kecil, ahli surau ramai, tapi yang ‘cuti’ atau yang sedang menunggu kawan, masih landing berbaring-baring, bertidur-tidur, berduduk-duduk sambil bergelak ketawa. Diorang ni nampak keadaan ke saja2 tak nampak? MySpace

# Jejak sahaja kaki ke dalam surau, bergema lagu dari shopping mall masuk ke dalam surau. Terang sangat bunyi, lirik dan melodi lagu. Ini aku dalam surau atau dalam disko? =.=’

Bukan nak merungut. Tapi, semua perkara ni aktif berlaku dalam S.U.R.A.U.
Lagi sekali, surau tempat untuk apaa..?
😉

p/s: so far, situasi2 ni aje yang aku hadap dari dulu sampai sekrang. Ekau ada hadap tak? Kalau ada, tak gheti2 nak turunkan abjad2 kat kotak komen? Ihi. ;p

Jari dia yang menaip:
^^v

15 thoughts on “Surau Tempat Untuk Apa?

  1. huuu…nice entri .
    bila baca part "surau utk apa??"
    dalam hati guwa terus jawab " surau tempat tidurrrrr " (nada upin ipin )
    hahahaha

    like seriously ..bukan diri sendiri tidur but biasanya ..makcik2 suka tidur ..maybe penat gamaknya…haihhh…kalau ruang solat tu besar boleh lah kira logik nk baring kejap…tapi ni ruang kecik…. tidur sampai berdengkur..perghhhh….. apa celopp… sebagai usia yg lebih muda ni mampu tgk je aksi2 makcik2 tu ..takpelah ..mungkin penat sgt..tak mampu dah kawal ..huuuu -.-''

    plus , sokong dgn apa cik hanys ni taipkan.selalu mengalaminya di surau2 mall ..sadis2… ~_~

  2. paling geram orang makan kt dalam surau ade orang makan. tak khusyuk langsung nak solat, perut berbunyi2 kerana terhidu baunya yang sedap. rasa macam nak berhenti skali join dia makan. hahahaha

    * true story : happened at my university's surau. so irritating*

  3. Aku pun nak tanya jugak la..
    Surau tempat untuk apaa kawan²..?

    Dah la keluar lagu, bunyi di tahap maksima pulak tu, memang terbaik kan.

    Surau dekat shopping mall memang banyak yang jenis 'dilengkapi' speaker.. Menyedihkan…

  4. itulah.. mmg selalu berlaku.. nak tegur tp rasanya mmg sepatutnya tahu sendiri.. dalam solat tapi kita melayan juga lagu, cerita dan rasa geram sebab pada mereka sbb tak boleh nak beri tumpuan..

  5. bosan tgk org borak kuat2 kat surau..cover arr skit gelak2 tu..tu kan tmpt org nak beribadat..pas tu x reti nak silentkan hanset..bengang tolll

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Diskriminasi Lagi?

Thu Feb 23 , 2012
::salam:: Mark pada ayat terakhir tu.  Persoalan aku: 1- Kedai tu akan rugi ke kalau ambil pekerja bertudung?2- Pekerja bertudung ni ghupa buruk-buruk belaka ke?3- […]