::salam::

Semalam Ahad, tiba-tiba adik aku ajak keluar. Bila dah tiba-tiba, aku pon terkejut, bila dah terkejut, aku pon terjerit, bila dah terjerit, aku pon terikut  =.=’

Cadangnya nak belanja diorang mentedarah @ melantak atau dalam bahasa sopannya, makaaaaan (sebut dari nada tinggi ke rendah) aje. Diorang kalau bab-bab nak mengkopak dan merabakkan purse aku yang semamangnya dah rabak tu memang no.1. MySpace
Melantak kat Murni Discovery, nanti aku review.

Tapi entah macam mana, TERasa nak mencuci mata depan wayang. Dah lama rasa tak mencuci mata depan wayang togeder geder dengan bebudak ni. Mulanya, nak tengok movie Devil Inside (betol ke tajuk ni?, lebih kurang lah ye) Tapi takde kat Bukit Raja, Bukit Tinggi kemain jauh. Hambik je lah John Carter. Tengok banner macam best. Macam je.

Dan ya! Meme, eh, memang best!

Sinopsis aku copy-paste je lah ea?

Plot: From filmmaker Andrew Stanton comes John Carter-a sweeping action-adventure set on the mysterious and exotic planet of Barsoom (Mars). John Carter is based on a classic novel by Edgar Rice Burroughs, whose highly imaginative adventures served as inspiration for many filmmakers, both past and present. Taylor Kitsch stars as John Carter, a civil war veteran whose search for a mysterious gold cave inadvertently leads to his mysterious transportation to Mars, where the change in atmosphere gives him super human strength and agility (naturally). Unknowingly John has escaped one civil war only to find himself in the middle of another, with various tribes and alien races at war for the right to rule Barsoom (the native word for Mars).
and blablabla..


Tengok sendiri lah. ;p


Aksi dalam movie ni takdelah 100% aksi yang buat muka kau berkerut dari awal sampai akhir, ada gak babak-babak kelakar. Nak-nak babak hero dengan si ‘tharks’ ni ha:




babak perang kat udara.

dan movie ni buat aku tersengih-sengih sendiri bila tengok dia ni ha, dah macam kerang busuk dah rasanya bila tersengih-sengih sorang-sorang:
taylor kitsch
lagi lagi!
eh? ada lagi?!
jap jap, 1 lagi, 1 lagi
ok ok, ni last,
ok last, aku janji, last.
aku prefer rambut yang panjang. eh?! hensem pulak lelaki rambut panjang ni ye? certain je laa.. ;p
Macam mana aku boleh tak perasan masa dia dalam x-men? haih.. lambat! ;p
(hei! kata last!)
Eh?! ni nak cerita pasal John Carter ke Talylor Kitsch?!!
Ok, jumpa next entry! 
;p

40 thoughts on “Movie Lagi: John Carter

  1. ha…menunggu gak nak gi tengok citer ni.membe office aku pun ada yg dah pergi tengok.mmg dorang kata best…harap ada yg sudi teman la nanti…bnyk pasal hero je nih πŸ™‚

  2. cKyN WaN

    alamak, dah overwhelmed dgn si taylor tu lupa tros si carter, haha..
    ni suggested! best!tak rugi tengok! yg seefood tu x tgk lagi..tapi ada yg kata x brape paham jln cite die..hehe.. apa2 pon, masing2 punya taste masing2 kan.. πŸ˜‰

  3. taylor kitsch ke nama sebenar dia?

    ohh..

    tapi dia memang memang begitu menarik . T.T

    Suka tgk dia pakai suit masa dah nak ending tuu.begitu menarik sekali.hahahaha

  4. tia,

    tang mana yg kureng faham? time die tengah cari 'mende' yg boleh bawak die ke Mars balik ke? ;D

    yaaa~ itu yg melengkapkan 'kehebatan' ceghita, kehkehkeh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Kalaulah Boleh Dijangka..

Thu Mar 22 , 2012
::salam:: Tadi aku berlari-larian ke tandas. Gaya dah macam atas trek lumba lari. Bahan buangan dalam perut dah berebut-rebut nak keluar cepat.Sampainya ke tandas. Oh […]