#Uncategorised

Materialistik, Beautilistik?

7

::Salam:: Si jejaka meluah, “You perempuan materialistik!”. Jari telunjuk menuding-nuding, bermain-main ke arah gadis yang punya ‘rupa’ itu. Balas gadis,“You pula beautilistik, baru kenal dah ajak bercinta, I tahu You suka I sebab I cantik, your friend told me and […]

#Uncategorised

www.hanysnajib.com KEPADA hanysapek.blogspot.com

3

::salam:: Disebabkan langsung kekosongan ilmu tentang IT, ok, bukan langsung, hanya separuh. Maka inilah jadinya!Aku fikirkan bila dah ditukar semula ke blogspot, ia akan direct link dari address lama (www.hanysnajib.com) ke hanysapek.blogspot.com, tapi nyata telahan itu hanya satu telahan, atau […]

#Uncategorised

Dan Sebenarnya..

18

Oh bulann.. Enggan layan diriku lagi.. Pabila.. …. …. Dan Sebenarnya  ku mengharapkan disebalik senyumanmu itu.. kau juga merindui aku.. [mute] Ehem. Dan sebenarnya aku agak sibuk kebelakangan ni. (kata kau: “ada aku kisah?”)Dan sebenarnya aku tak buka blog disebabkan […]

#Uncategorised

Dulu & Kini.

7

::Salam:: Dulu, aku bebas bermain badminton di luar rumah bersama sepupu dan jiran-jiran.Dulu, aku bebas bermain rounders a.k.a softball bersama sepupu dan jiran-jiran.Dulu, aku bebas balik mengaji pada malam hari sambil menyanyi dan berselawat dengan menunggang basikal melalui kawasan gelap […]

#Uncategorised

#7 Wordless Wednesday

10

::salam:: -:: Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :: [klik sini]- p/s: Ikan Cencaru Bakar + […]

#Uncategorised

Kalaulah Boleh Dijangka..

24

::salam:: Tadi aku berlari-larian ke tandas. Gaya dah macam atas trek lumba lari. Bahan buangan dalam perut dah berebut-rebut nak keluar cepat.Sampainya ke tandas. Oh mama! Oh mummy! Oh papa! Oh puppy (??)! Dalam tandas, someone tengah buat urusan. Dengan ghupa […]

#Uncategorised

Movie Lagi: John Carter

40

::salam:: Semalam Ahad, tiba-tiba adik aku ajak keluar. Bila dah tiba-tiba, aku pon terkejut, bila dah terkejut, aku pon terjerit, bila dah terjerit, aku pon terikut  =.=’ Cadangnya nak belanja diorang mentedarah @ melantak atau dalam bahasa sopannya, makaaaaan (sebut dari nada […]

#Personal view

Diskriminasi Lagi?

48

::salam:: Mark pada ayat terakhir tu.  Persoalan aku: 1- Kedai tu akan rugi ke kalau ambil pekerja bertudung?2- Pekerja bertudung ni ghupa buruk-buruk belaka ke?3- Pekerja bertudung ni akhlaknya buruk ke?4- Pekerja bertudung ni takde displin yang tinggi dalam bekerja ke? lagi? […]

#Uncategorised

Surau Tempat Untuk Apa?

15

::salam:: Surau tempat untuk apa? Haa..pandai pon jawab. 😉 Tapi.. # Dah selesai solat, duduk berborak dengan kencang dalam surau. Suara sampai luar surau boleh dengar gamaknya. Nak dihalau atau nak diorang faham sendiri? # Sedang berdiri mengadapNya. Tiba-tiba “but […]

#Uncategorised

#6 Wordless Wednesday

22

::salam:: -:: Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :: [klik sini]- ******* p/s: teka kat […]